Masterclass Opleiden in samen beslissen

13:00 - 17:00

OMGEVING UTRECHT EN ONLINE

De masterclass Opleiden in samen beslissen is speciaal voor stafleden die a(n)ios en co-assistenten begeleiden bij het ontwikkelen van de professionele en communicatieve vaardigheden die nodig zijn bij samen beslissen. De masterclass bestaat uit één dagdeel training en een online terugkommoment.

Tijdens het eerst dagdeel (fysiek op locatie) ga je oefenen met het gestructureerd geven van feedback, het ondersteunen van informeel leren en het gebruik van een beveiligd videofeedbacksysteem om de ontwikkeling van vaardigheden van a(n)ios en co-assistenten goed te monitoren. Het tweede dagdeel (online) reflecteer je op jouw ervaringen en vindt verdieping plaats aan de hand van meer complexe situaties en dilemma’s.

De masterclass is ontwikkeld door de Federatie Medisch Specialisten in samenwerking met het Erasmus MC, in het kader van project Opleiden 2025. Lees meer over samen beslissen op onze themapagina.

Tip: de masterclass wordt ook gegeven op 29 september. Voor a(n)ios die hun kennis over gespreksvoering en hun communicatieve vaardigheden verder willen aanscherpen is er de upgrade training Samen beslissen op 26 mei en 22 september. Het kan van meerwaarde zijn wanneer opleider en a(n)ios de masterclass en upgrade training gelijktijdig doorlopen.

Praktische informatie

  • Doelgroep: opleiders, supervisors en leden van de opleidingsgroep die a(n)ios en co-assistenten begeleiden in samen beslissen
  • Locatie en duur: één dagdeel in de omgeving Utrecht en één online terugkommoment
  • Groepsgrootte: 10 tot 15 deelnemers
  • Door ABAN geaccrediteerd met 4 punten