EBRO-training

09:00 - 17:00

DOMUS MEDICA, UTRECHT

Goede richtlijnen zijn onmisbaar in de medisch-specialistische zorg. Een goede richtlijn opstellen is echter niet eenvoudig. Het Kennisinstituut biedt daarom een training evidence based richtlijnontwikkeling (EBRO-training) aan.

Deze training geeft u inzicht in de werkwijze en methodiek van moderne richtlijnontwikkeling. De training vindt plaats op donderdag 11 april 2024 (09.00 - 17.00 uur), locatie Domus Medica in Utrecht.

Voor wie

De training is bedoeld voor: 

  • Medisch specialisten, andere zorgverleners en professionele patiëntvertegenwoordigers die betrokken zijn bij richtlijnontwikkeling.
  • Professionals die bekend willen raken met richtlijnontwikkeling.

Opbouw van de training

Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan bod: 

  • Algemene inleiding over evidence based richtlijnontwikkeling
  • Identificeren van knelpunten, en het opstellen van uitgangsvragen en zoekvragen
  • Beoordelen en interpreteren van wetenschappelijke literatuur volgens GRADE-methodiek
  • Opstellen van richtlijnteksten, waaronder de overwegingen en aanbevelingen

De training is geaccrediteerd voor medisch specialisten (zes accreditatiepunten). Er kunnen maximaal 15 cursisten deelnemen.

Uw docenten

De docenten van de EBRO-training hebben veel ervaring met evidence based richtlijnontwikkeling in het medisch-specialistische domein. Zij zijn goed op de hoogte van de methodiek van richtlijnontwikkeling en de laatste ontwikkelingen op dat gebied.

Cursusdata

Deze training vindt plaats op donderdag 11 april 2024 (09.00 - 17.00 uur).

De EBRO-training wordt acht à negen keer per jaar aangeboden. 

Kosten

€ 399,-

Cursus op maat

Desgewenst kan een training op maat worden verzorgd. Voorbeelden en opdrachten uit uw specialisme kunnen worden verwerkt in de training. Tevens is het mogelijk om de training op locatie te geven. Neem voor meer informatie contact op met Romy Zwarts-van de Putte, r.zwarts@kennisinstituut.nl

Aanmelden

U kunt zich via deze link aanmelden voor de training.

Meer weten?

Voor meer informatie over de EBRO-training kunt u contact met ons opnemen via 088-5053444 of d.gutierrez@kennisinstituut.nl.