Congres 1001 Voorbeelden

13:00 - 17:45

JUISTE ZORG OP DE JUISTE PLEK

Tijdens het online congres ‘1001 Voorbeelden Juiste zorg op de juiste plek’ van de Federatie Medisch Specialisten op woensdag 8 september staat de vraag centraal wat er nodig is om de beweging naar de juiste zorg op de juiste plek een stap verder te brengen. Wat kunnen we leren van ‘1001’ voorbeelden van medisch specialisten zodat de juiste zorg op de juiste plek voor iedere patiënt mogelijk wordt?

Dag in dag uit maken medisch specialisten in heel Nederland de juiste zorg op de juiste plek mogelijk. Of het nu gaat om een gezamenlijk spreekuur met huisartsen, het oprichten van een netwerk met paramedici, zorg thuis leveren met behulp van telemonitoring of het meewerken aan zorgevaluatieonderzoek: er zijn '1001' voorbeelden van medisch specialisten die voorop gaan in vernieuwing om de zorg toegankelijk, innovatief en betaalbaar te houden.  

Onder leiding van dagvoorzitter Twan Huys 

  • nemen prominenten uit de medisch-specialistische zorg de succesfactoren van juiste zorg op de juiste plek onder de loep. Daarbij staan zij uitgebreid stil bij de oplossingen die er zijn om belemmeringen weg te nemen zoals problemen met gegevensuitwisseling en de bekostiging. Wat is volgens hen de routekaart naar succes?  

  • kun je deelnemen aan 4 rondes met deelsessies waarin medisch specialisten en andere zorgprofessionals laten zien hoe zij juiste zorg op de plek bestendigen in de dagelijkse praktijk. Wat is hun aanpak, welke hobbels hebben ze genomen en wat kun jij daarvan leren? 

  • staan we uitgebreid stil bij de randvoorwaarden die nodig zijn voor juiste zorg op de juiste plek. Hoe regel je de bekostiging? Hoe ziet de ideale samenwerking met de raad van bestuur eruit? En hoe los je ict-problemen op en maak je gegevensuitwisseling mogelijk? 

  • zorgen we voor een inspirerende, interactieve en leerzame middag met veel praktische tips en handvatten om morgen mee aan de slag te gaan. 

Programma

Bekijk het programma.

Accreditatie en eigen bijdrage 

Dit congres is door ABAN (cluster 1, 2 en 3), NAPA, V&VN VS, NVKC, NVZA en NVKF geaccrediteerd met 4 punten. 

De eigen bijdrage is € 49,- (excl. btw) voor aios, € 99,- (excl. btw)  voor medisch specialisten en andere zorgverleners zoals huisartsen en verpleegkundigen, en € 149,- (excl. btw) voor overige deelnemers.  

Nieuwsbrief Juiste zorg op de juiste plek 

Op de hoogte blijven van de nieuwste voorbeelden, praktische handvatten en actuele ontwikkelingen? 

Aanmelden Nieuwsbrief Juiste zorg op de juiste plek

Meer weten? 

Nieuwsgierig naar onze landkaart met meer dan 250 voorbeelden, aan de slag met onze praktische handvatten of op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Lees meer over Juiste zorg op de juiste plek