Podcast 2: Geef me een baan

Deze aflevering van de podcast Stem van de dokter gaat over jonge medisch specialisten die moeite hebben om een (vaste) baan te vinden. Hoe groot is dit probleem? Geldt dit voor alle specialismen? En moet de oudere generatie niet gewoon plaatsmaken voor de jongere generatie? 

Federatievoorzitter en kno-arts Peter Paul van Benthem gaat hierover in gesprek met chirurg Heleen Snijders, klinisch geriater i.o. Roos van der Zwan en met kno-arts en voorzitter van de specialisten coöperatie van het Franciscus Gasthuis en Vlietland Rose Marijn Teeuw. 'Ik raakte zo onzeker van alle afwijzingen. Dat ik dacht ik moet iets anders verzinnen, want anders ben ik over twee jaar nog aan het solliciteren’, vertelt Heleen Snijders. En ook Roos van der Zwan deelt haar persoonlijke ervaringen en de verhalen van andere jonge medisch specialisten (i.o.) om haar heen. ‘Voor een relatief jong vak als de geriatrie bestond dit probleem een aantal jaren geleden nog niet. Terwijl jonge geriaters nu problemen ondervinden bij het vinden van een (vaste) baan,’ constateert Roos. Voor kno-arts Rose Marijn Teeuw is dit probleem niet nieuw. En op haar werkplek in het Franciscus Gasthuis en Vlietland bekijken ze hoe ze ruimte kunnen maken voor jonge specialisten. ‘Wij hebben de harde regel binnen onze coöperatie pensioen is ook echt met pensioen,’ aldus Rose Marijn Teeuw.  

Meer luisteren?

Over de podcast

In de podcast Stem van de dokter gaan medisch specialisten met elkaar en andere deskundigen, zoals verpleegkundigen, patiënten en ziekenhuisbestuurders, in gesprek over belangrijke thema's binnen de zorg. Denk aan passende zorg, maatschappelijke rol van medisch specialisten, het tekort aan verpleegkundigen, de inhaalzorg en meer.

Beluister onze podcast ook op Spotify of iTunes.
 

Zoektermen boosten
podcast