Podcast 16 Werkplezier: ‘humor op de operatiekamer en complimenten over samenwerken’

Wat maakt dat jij met plezier naar je werk gaat? Zijn dat je collega’s? Is dat de patiëntenzorg of heel iets anders? ‘Een beetje humor op de operatiekamer, complimenten krijgen over een fijne samenwerking of een dienst die overgenomen wordt door een collega, dat geeft mij werkplezier’, zegt anesthesioloog Anniek Raaijmaakers.

In deze podcast praat Federatievoorzitter Piet-Hein Buiting met co-host en internist Annika Berends, neuroloog en voorzitter van de LAD, Suzanne Booij en met anesthesioloog Anniek Raaijmaakers verder over dit onderwerp. ‘Ik vind afwisseling in mijn werk heel belangrijk. Ik haal veel voldoening uit de patiëntenzorg, maar ook uit het begeleiden van aios en daarnaast uit mijn werk als voorzitter van de LAD,’ vertelt Suzanne Booij. 

Maar hoe vanzelfsprekend is werkplezier? En welke invloed heb je daarop als medisch specialist? Uit de Loopbaanmonitor blijkt dat bijna de helft van de aios en medisch specialisten meer dan 46 uur per week werkt, terwijl 38% een werkweek van 36-40 uur het meest wenselijk vindt. Daarnaast wil 35% van de medisch specialisten eerder met pensioen. Voldoende aanknopingspunten voor een goed gesprek over werkplezier. Beluister de podcast! 

Meer luisteren?

Over de podcast

In de podcast Stem van de dokter gaan medisch specialisten met elkaar en andere deskundigen in gesprek over belangrijke thema's binnen de zorg. Beluister alle afleveringen van de podcast Stem van de dokter ook op Spotify of Apple Podcasts.