Ledenvoordeel

Iedereen die is aangesloten bij de Federatie via zijn of haar wetenschappelijke vereniging kan profiteren van diverse kortingen op verzekeringen en ledenvoordeel. Er zijn afspraken gemaakt met de VvAA en Movir over een beroepsaansprakelijkheidsverzekering en korting op een arbeidsongeschiktheidsverzekering, particuliere verzekeringen en zorgverzekeringen. 

Particuliere verzekeringen

Als je privé verzekeringen afsluit bij VvAA krijg je een korting van 5% per verzekering. Jong professionals (artsen/zorgprofessionals die maximaal vijf jaar geleden zijn afgestudeerd) krijgen daar bovenop nog eens 10% korting. Onder het particuliere verzekeringsaanbod van VvAA vallen onder meer de auto-, inboedel-, reis-, opstal- en particuliere rechtsbijstandverzekering. Het volledige aanbod en informatie over de voorwaarden en de dekking vind je op www.vvaa.nl/samenwerken/fms.

Zorgverzekeringen

Iedereen die is aangesloten bij de Federatie via zijn of haar wetenschappelijke vereniging krijgt 5% korting op de basisverzekering van VvAA en 12% op de aanvullende pakketten. Meer informatie staat op de website van de VvAA www.vvaa.nl

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Movir heeft een belangrijk aandeel in arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (AOV) voor medisch specialisten vrij beroepsbeoefenaren. Movir biedt aangeslotenen van de Federatie veelal een korting op de premie van hun producten en diensten die normaliter voor medisch specialisten geldt. Informeer naar een AOV arrangement bij jouw MSB en voor je persoonlijke mogelijkheden bij je assurantietussenpersoon, dan wel bij Movir via 030-6078700 of info@movir.nl, of kijk op www.movir.nl. Voor de Federatie korting heb je je relatienummer van de Federatie nodig. Mocht je dit kwijt zijn, dan kun je dit opvragen via ledenbeheer@demedischspecialist.nl of 088-5053434.

Aanvullende beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Als je als medisch specialist in dienstverband via je wetenschappelijke vereniging contributie betaalt voor de Federatie, dan ben je gratis lid van de LAD en dus verzekerd voor aanvullende beroepsaansprakelijkheid. Deze verzekeringsdekking, inclusief een beperkte dekking voor particuliere aansprakelijkheid bij nevenfuncties, is door de LAD ondergebracht bij de VvAA. Op de website van de LAD vind je meer informatie over de verzekering en de voorwaarden. Deze voorwaarden gelden dus uitsluitend voor medisch specialisten die lid zijn van de LAD.