Netwerk Palliatieve Zorg Zeeland
In het Netwerk Palliatieve Zorg Zeeland werken medisch specialisten, huisartsen en verpleegkundigen samen aan de best passende zorg tijdens de laatste levensfase.
In het Netwerk Palliatieve Zorg Zeeland werken medisch specialisten, huisartsen en verpleegkundigen samen aan de best passende zorg tijdens de laatste levensfase.
Het programma GO! Gezond Onderweg van het Rijnstate coacht kinderen en jongeren met ernstig overgewicht in hun eigen omgeving naar een gezondere leefstijl.
Amsterdam UMC, Radboudumc en het RIVM onderzochten met VICTORY-studie de werking van Lyme-testen.
Chronisch ZorgNet is een landelijk netwerk van meer dan 3.000 gespecialiseerde therapeuten die gesuperviseerde beweegtherapie en leefstijlbegeleiding bieden aan mensen met chronische aandoeningen.
Het Samenwerkingsprogramma Integrale Ouderenzorg Zeeland heeft als doel om meer rekening te houden met wensen van patiënten en een effectievere verbinding te creëren tussen verschillende zorginstanties. Het gaat daarbij niet alleen om netwerkgeneeskunde tussen het ziekenhuis en de huisartsen, maar bijvoorbeeld ook met thuiszorgorganisaties. Onderdelen binnen het programma zijn advance care planning (ACP) en vroegtijdige signalering.
Patiënten die fit hun operatie ingaan hebben minder kans op complicaties en herstellen sneller. In het Máxima MC worden patiënten met dikke darmkanker begeleid om binnen drie tot vier weken fitter te worden. Het gaat om training op kracht en conditie, voeding, leefstijl, mentale conditie en waar mogelijk het corrigeren van onderliggende aandoeningen zoals een ijzertekort.
Binnen het project PIE=M (Physicians Implement Exercise as Medicine) van het UMCG is onderzocht hoe je zorgverleners bewuster kunt maken van het nut van (meer) bewegen en hoe je dit in een ziekenhuis kunt implementeren. Het resultaat is onder meer een concreet stappenplan voor het invoeren van bewegen als medicijn in de klinische praktijk.
In het Rijnstate werken verpleegkundigen samen om patiënten om zoveel mogelijk te bewegen. Bewegen voor, tijdens en na een opname of operatie versnelt het herstel, verkleint de kans op complicaties en verlies van spiermassa, en verhoogt de kwaliteit van leven, ook op langere termijn.
Bravis heeft een samenwerking gestart met Philips, om zo patiënten eerder naar huis te laten gaan. De patiënt kan dan in zijn eigen, vertrouwde omgeving herstellen, maar wordt deze patiënt nog wel gemonitord.