Trainingen en cursussen

Bekijk het overzicht van trainingen en cursussen die je kunt volgen op het gebied van innovatie en e-health, project- en verandermanagement en het zorgsysteem. Daarnaast vind je op deze pagina discipline overstijgend onderwijs (DOO) dat aangeboden wordt in de onderwijs- en opleidingsregio's.

Ga direct naar cursussen en trainingen over: Innovatie en e-health | Project- en verandermanagement | Zorgsysteem | DifferentiatiestagesDiscipline overstijgend onderwijs


Innovatie en e-health

Kunstmatige intelligentie: de toekomst van de zorg?
Een interactieve workshop waarbij je met praktijkvoorbeelden van bestaande AI-toepassingen in de zorg en een interactieve opdracht aan de slag gaat met een AI-oplossing. Daarnaast krijg je achtergrondkennis over de mogelijkheden van AI voor jouw vakgebied.
Aanbieder: Stichting Werkgroep Zorg 2025
Meer informatie


Mindset op zorginnovatie
Een online training over het effectief inzetten van innovatieve zorghulpmiddelen. Wat is de meerwaarde van innovatieve hulpmiddelen, hoe zet je ze in en hoe match je cliënten aan het juiste innovatieve hulpmiddel?
Aanbieder: Zorgscholing
Meer informatie en inschrijven


E-learning Slimme Zorg van Nu
Een gratis e-learning over zorgtechnologie, e-health en digitale zorg. Je leert wat slimme zorg is, hoe je het gebruikt en je wordt uitgedaagd het in je eigen werk toe te passen.
Aanbieder: Zorg van Nu
Meer informatie en inschrijven


Project- en verandermanagement


E-learning stakeholders
Een gratis e-learning over stakeholder management voor artsen in opleiding die in het ziekenhuis een project willen opzetten.
Aanbieder: het Bewustzijnsproject in samenwerking met het College Geneeskundige Specialismen
Meer informatie en volg de e-learning


Online course: Waardegedreven zorg en verandermanagement voor aios
Een online cursus waarin je leert over de grondslagen van waardegedreven zorg. Je gaat aan de slag met veranderkundige principes en leert de impact van projecten zo groot mogelijk maken. 
Aanbieder: het Bewustzijnsproject in samenwerking met het College Geneeskundige Specialismen
Meer informatie en inschrijven


Lean Zorg Training
Een training over lean verandermanagement in de zorg, gericht op leidinggevenden in profit en non-profit organisaties. Je leert de soft skills die nodig zijn om lean verandertrajecten te kunnen begeleiden. 
Aanbieder: REOSS Healthcare
Meer informatie en inschrijven


Zorgsysteem


Kennis van zorgkosten
Een online cursus waarin je kennis opdoet over de zorgkosten in Nederland. De kwaliteit van zorg in Nederland is erg goed, maar de kosten zijn erg hoog. Hoe kun je bijdragen aan het laten afnemen van onnodige zorgkosten?
Aanbieder: het Bewustzijnsproject in samenwerking met het College Geneeskundige Specialismen
Meer informatie en inschrijven


Differentiatiestages


Leiderschap en innovatie
Een differentiatiestage over leiderschap en innovatie. Wat is innovatie? En hoe werkt dat in de zorg? Als aios leer je, in de innovatie afdeling van Spaarne Gasthuis, wat het thema innovatie inhoudt én hoe je hier actief een rol in kunt spelen. 
Meer informatie en inschrijven


Discipline overstijgend onderwijs


Training Fundamentals of Clinical Data Science
Een online training van de Onderwijs en Opleidingsregio Zuidoost Nederland (OORZON) waarin je de basiskennis leert uit het vakgebied ‘clinical data science’; onder andere over ‘big data’, ‘machine learning’, ‘deep learning’ en toepassingen van kunstmatige intelligentie in de zorg.
Aanbieder: OOR-ZON
Meer informatie en inschrijven


Innovatie - ontwikkelen Onderwijs en Opleidingsregio Oost-Nederland (OORON) 
Een cursus over het ontwikkelen van innovaties uit het discipline overstijgend onderwijs (DOO) van de OORON.
Aanbieder: OORON
Meer informatie en inschrijven


Digitale DOO veranderkunde
Een cursus over veranderkunde en de rol van doelmatigheid en leiderschap in veranderingen uit het discipline overstijgend onderwijs (DOO) van de Opleidings en onderwijsregio Zuidoost-Nederland (OOR-ZON).
Aanbieder: OOR-ZON
Meer informatie en inschrijven


Meer trainingen en cursussen bekijk ook: