COMMUNICATIEADVISEUR NVK

Ben jij een Communicatieadviseur die makkelijk schrijft? Heb je een duidelijke visie op belangenbehartiging en de rol van communicatie daarin en word je enthousiast van de dynamiek van het maken van een blad? Misschien is deze functie dan iets voor jou!
De Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK) is de wetenschappelijke beroepsvereniging voor kinderartsen en kinderartsen in opleiding. De NVK behartigt de belangen van kinderartsen en komt op voor de gezondheid van kinderen, omdat alle kinderen in Nederland recht hebben op optimale kwaliteit van kindergeneeskundige zorg. De NVK is een dynamische vereniging met actieve en geëngageerde leden, een gedreven bestuur en een bureau met 15 enthousiaste medewerkers. De vereniging is aangesloten bij de Federatie Medisch Specialisten (Federatie).
Momenteel is de NVK op zoek naar een ervaren, enthousiaste

Communicatieadviseur

(28 uur per week)
Als Communicatieadviseur zorg je – in samenwerking met je collega’s en het bestuur – voor een duidelijke positionering en profilering van de NVK. Uiteraard voer je alle werkzaamheden op het gebied van (leden)communicatie uit. Denk daarbij aan het volgende:
 • het verzorgen van nieuwsberichten en de tweewekelijkse nieuwsmail;
 • het ondersteunen van de voorzitter en de Public Affairs-adviseurs van de Federatie op het gebied van pers en lobby;
 • de redactie van de website (in samenwerking met de Community Manager);
 • het doorontwikkelen van het communicatiebeleid;
 • het geven van communicatieadvies bij diverse losse projecten.
Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de coördinatie en de eindredactie van het ledenmagazine Kinderarts & Samenleving (verschijnt 3 keer per jaar). Hierbij gaat het om:
 • het begeleiden van de redactionele adviesraad van Kinderarts & Samenleving;
 • het briefen van en afstemmen met journalisten, fotografen, de vormgever en het advertentiebureau;
 • het redigeren van de kopij en corrigeren van de proeven;
 • het schrijven van redactionele pagina’s en korte interviews en/of artikelen;
 • het doorontwikkelen van het magazine, o.a. de verhouding print & online.

Wie we zoeken

Je hebt een opleiding op HBO- of WO-niveau op het gebied van communicatie of journalistiek. Daarnaast heb je minimaal 5 jaar redactionele en journalistieke werkervaring en een duidelijke visie op verenigingscommunicatie en ledenbinding. Je bent een moderne Communicatieadviseur die kennis heeft over de inzet van online en social media. Je herkent jezelf in onderstaande kwaliteiten:
 • je hebt een vlotte pen en schrijft graag boeiende en overtuigende teksten;
 • je weet feilloos te herkennen welk nieuws relevant is voor de kindergeneeskunde of bent in staat je die vaardigheid snel eigen te maken;
 • je voelt politieke en bestuurlijke verhoudingen goed aan; je begrijpt dat communicatiewerk in het algemeen en de agenda’s van medisch specialisten in het bijzonder zich nou eenmaal niet altijd aan jouw werktijden houden, voor jou is het geen probleem hier flexibel mee om te gaan.
 • een duidelijke visie op verenigingscommunicatie en ledenbinding;
 • een visie op en kennis over de inzet van online en social media.

Wat wij bieden

Werken bij de NVK betekent werken in een dynamische omgeving met bevlogen professionals. Je werk doet ertoe: je werkt niet voor niets in een maatschappelijk betrokken organisatie, die met regelmaat in Den Haag en in de media van zich laat horen. De vacature betreft een dienstverband voor een jaar met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. We bieden hierbij een marktconform salaris en prima secundaire arbeidsvoorwaarden die passen bij je opleiding en werkervaring. Denk bijvoorbeeld aan 8,33% vakantiegeld, een tegemoetkoming in de ziektekosten en een eindejaarsuitkering van 3%.

Informatie en sollicitatie

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Dan horen we graag van je! Stuur je curriculum vitae samen met een motivatiebrief uiterlijk 7 september 2020 naar vacatures@demedischspecialist.nl. We vragen je daarnaast ook om twee voorbeeldteksten mee te sturen die je onlangs nog geschreven hebt, bijvoorbeeld een interview, een blog of een nieuwsbericht. Voor meer informatie over de functie kun je terecht bij Monique Machielsen, Manager P&O (m.machielsen@demedischspecialist.nl). Voor meer informatie over de NVK verwijzen we je graag door naar www.nvk.nl.
Van bemiddeling en acquisitie door derden of ZZP-ers wordt geen gebruik gemaakt en hier wordt niet op gereageerd.