ARCH: een netwerk rondom reumapatiënten

ARCH is het landelijke medisch expertiseplatform over zeldzame vormen van reuma voor alle patiënten en zorgverleners in Nederland die daarmee te maken krijgen. ARCH is georganiseerd in een aantal geografische netwerken, de ARCH-regio’s. Binnen een regio bespreekt een multidisciplinair artsenteam van verschillende regionale en academische ziekenhuizen met elkaar de medische gegevens van hun patiënten. Door de toegang tot de kennis en ervaring van experts op de betreffende aandoening hoeven patiënten niet altijd meer naar een umc (derde lijn) maar kunnen ook bij hun reumatoloog in een ziekenhuis in de buurt (tweede lijn) geholpen worden. Dat scheelt veel reistijd. Het doel is de zorg voor deze patiënten verbeteren, maar ook de kennis over deze zeldzame ziekten doen toenemen en betere behandelingen ontwikkelen.

Wist u dat

  • ARCH zich vooralsnog richt op sclerodermie (SSc), ANCA-geassocieerde vasculitis (AAV) en antifosfolipidensyndroom (APS) en Systemische lupus erythematodes (SLE)?
  • Er een app is ontwikkeld voor de uitwisseling van gegevens ter ondersteuning van het regionale overleg van multidisciplinaire teams?
  • Reuma Nederland 6 miljoen euro beschikbaar heeft gesteld voor ARCH?

Meer informatie

www.arch.nl

Bekijk meer voorbeelden van de juiste zorg op de juiste plek

 

video-play-button
ARCH: een netwerk rondom reumapatiënten