Webinarreeks In vitro diagnostiek (IVDR)

16:00 - 17:00

ONLINE BIJEENKOMST

Dinsdag 12 oktober 2021, 16.00-17.00 uur: ‘In-huis ontwikkelde tests' 

Op 26 mei 2021 is nieuwe Europese wetgeving van kracht geworden op het gebied van medische technologie (Medical Devices Regulation, MDR). In mei 2022 volgt er Europese wetgeving op het gebied van in vitro diagnostiek (In Vitro Diagnostic Regulation, IVDR). Om zorginstellingen goed te informeren en voor te bereiden op de veranderingen rondom IVDR, organiseren de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU), de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ), Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN) en de Federatie Medisch Specialisten een reeks webinars. In elk webinar wordt aan de hand van een centraal thema informatie gegeven over de veranderingen als gevolg van IVDR.  

Het eerste webinar vindt plaats op dinsdag 12 oktober 2021 van 16.00 tot 17.00 uur en gaat over in-huis ontwikkelde tests.  

Na aanmelding ontvangt u een uitnodiging met de link naar het webinar.

Binnenkort volgt meer informatie over het programma voor dit webinar, evenals informatie over de planning en inhoud van de volgende webinars. 

Terugkijken MDR-webinars 

Afgelopen maanden is in zes webinars informatie gegeven over de MDR. Tijdens de webinars werden deelnemers bijgepraat over de gevolgen van de veranderde wetgeving. Daarnaast werden handvatten geboden, de do’s en don’ts besproken en beantwoordden experts vragen. De informatie die tijdens de webinars gedeeld werd, is van belang voor iedereen die betrokken is bij de aanschaf van medische hulpmiddelen, onderzoek doet aan medische hulpmiddelen, nieuwe toepassingen ontwikkelt voor medische hulpmiddelen of software of implantaten gebruikt.  

Op deze pagina staan alle terugkijklinkjes.  

De antwoorden op de Q&A's vindt u op de website van de NFU.