Webinar: Hoe werkt dat, interprofessioneel samenwerken?

17:00 - 18:00

Online bijeenkomst

Stap als arts eens in de schoenen van een andere zorgprofessional. Ervaar hoe hiërarchie en power dynamics interprofessioneel leren en samenwerken bevorderen. Op dinsdag 5 april gaan onze sprekers tijdens dit webinar dieper in op verschillende interprofessionele situaties waarin je de kracht van power dynamics leert kennen. En ze geven je hierbij praktische tips om gelijk toe te passen in je eigen praktijk.

Vragen als: welke houding en capaciteiten heb je nodig om succesvol interprofessioneel samen te werken, leggen we voor aan onze experts. Stel ook je eigen vraag in de chat, deel je mening met onze sprekers en laat je inspireren. Je kunt dit webinar benutten voor je discipline overstijgend onderwijs of als bij- en na scholing.

header webinar Opleiden 2025

Sprekers tijdens dit webinar zijn:

  • Stephanie Meeuwissen, aios interne geneeskunde in het Maastricht Universitair Medisch Centrum. Zij promoveerde met onderzoek op het gebied van interdisciplinaire teams en leiderschap.
  • Hester Vermeulen, hoogleraar Nursing Science aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, verpleegkundige en klinisch epidemioloog. Zij richt zich in haar onderzoek op het creëren van een innovatieve werkomgeving, om zo de kwaliteit, veiligheid van zorg en professionaliteit van verpleegkundigen te vergroten.
  • Marieke Visser, neuroloog en opleider in het Amsterdam UMC locatie VU. Marieke doorbrak tijdens de eerste COVID-golf de hiërarchische barrière en stapte in de schoenen van een ic-verpleegkundige.
  • Natasja Looman, psycholoog en onderzoeker interprofessionele educatie verbonden aan het Radboudumc. Tijdens dit webinar geeft zij concrete handvatten om hiërarchie in te zetten om aios gelijkwaardig te laten samenwerken naar aanleiding van haar onderzoek.
  • Hein Brackel, kinderarts en bestuurslid bij de Federatie Medisch Specialisten portefeuille opleidingen.

Webinarreeks Opleiden 2025

De Federatie Medisch Specialisten organiseert een reeks korte en interactieve webinars over verschillende actuele onderwerpen voor de medisch-specialistische vervolgopleidingen. Tijdens deze gratis webinars gaan verschillende experts in gesprek met elkaar en met de deelnemers. Daarnaast delen zij hun ervaringen en geven zij concrete handvatten om er zelf mee aan te slag te gaan in zorg en opleiding. Benut deze webinars als aios voor je discipline overstijgend onderwijs of als bij- en nascholing als opleider. Enthousiast? 

Gebruik de onderstaande links om je direct in te schrijven of kijk een van onze eerdere webinars terug