Rode Hoed Symposium

09:00 - 18:00

DE RODE HOED, AMSTERDAM

Iedere medisch specialist kiest voor vooruitgang in de zorg. Alleen: hoe geven we de gewenste toekomst vorm? Daarover gaat het 25e Rode Hoed Symposium op woensdag 2 oktober 2024 in de Rode Hoed in Amsterdam. Want de uitdagingen waar we voor staan vragen om lastige keuzes, terwijl de praktijk van de afgelopen tien jaar ons leert dat kiezen moeilijk is.

Terwijl beleidsmakers en bestuurders over dit soort zaken met elkaar overleggen in tal van werkgroepen, staan zorgprofessionals iedere dag voor de taak: hoe gaan we het vandaag weer redden? De spoedeisende hulpen (seh’s) kunnen de zorgvraag nauwelijks aan en de capaciteit in ziekenhuizen staat onder druk door oplopende personeelstekorten. Patiënten worden eerder ontslagen, maar daarmee neemt direct de druk op de wijkzorg en de huisartsen verder toe. Zo wordt de medisch specialist onderdeel van een netwerk van zorg in de regio. 

Eén ding weten we zeker: het ziekenhuis van vandaag is niet het ziekenhuis van morgen. De demissionair minister van VWS schrijft hierover aan de Tweede Kamer: ‘Samenwerking, verbeterde gegevensuitwisseling, digitalisering en anders werken zijn nodig om met de beperkte menskracht nu en in de toekomst zorg te kunnen blijven bieden aan alle Nederlandse burgers en specifiek de toenemende groep ouderen, chronisch zieken en andere kwetsbare patiënten. Samenwerking tussen zorgverleners, tussen zorgaanbieders én tussen zorgdomeinen.’

Bekijk het gehele programma

Meld je direct aan Mediforum

Heb je vragen? Neem contact op met de organisatie via info@mediforum.nl.