Federatie webinar ontwikkelingen COVID-19

19:30 - 21:00

ONLINE BIJEENKOMST

De Federatie Medisch Specialisten organiseert donderdag 21 januari om 19.30 uur voor alle medisch specialisten, aios, bestuurders en medisch managers van ziekenhuizen een webinar dat volledig in het teken staat van de actuele ontwikkelingen bij de bestrijding van de COVID-19 pandemie. 

Onder leiding van Federatie-voorzitter Peter Paul van Benthem worden de laatste inzichten over de COVID-19 pandemie, de zorgen rondom de Britse variant en de druk op de zorg toegelicht door Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg en Jan Kluytmans, medisch microbioloog. 

Daarnaast is er aandacht voor de beschikbaarheid en de uitrol van COVID-19 vaccinaties. RIVM-programmadirecteur COVID-19 vaccinaties Jaap van Delden, ziekenhuisapotheker Noortje Swart en internist-infectioloog Chantal Bleeker delen hun ervaringen en inzichten en geven antwoord op de meest voorkomende vragen bij medisch specialisten. 

Tot slot nemen we de deelnemers mee in de ontwikkelingen rondom de behandeling van COVID-19 sinds het najaar. Internist-infectioloog Mark de Boer, internist-vasculaire geneeskunde Menno Huisman en longarts Leon van den Toorn lichten toe wat de nieuwste inzichten zijn.