Verenigings- en beleidsadviseur LAD en DJS

Ben je een doortastende en initiatiefrijke verenigings- en beleidsadviseur en lijkt het je leuk om je in te zetten voor de belangen van jonge artsen (in opleiding)? Misschien is deze vacature dan iets voor jou! De Jonge Specialist (DJS) is samen met de Landelijke vereniging van Artsen in Dienstverband (LAD) op zoek naar een:

Verenigings- en beleidsadviseur

32 - 40 uur

Wat ga je doen?

De LAD is de werknemersorganisatie voor (aankomend) artsen in dienstverband. DJS behartigt de belangen van artsen (niet) in opleiding tot medisch specialist en startende basisartsen, en werkt hierbij nauw samen met de LAD. DJS heeft een actief bestuur bestaande uit jonge artsen. Je bent in deze functie voor hen het eerste aanspreekpunt en vormt een belangrijke schakel tussen alle relevante personen en organisaties in het netwerk. Je ondersteunt het bestuur in het onderhouden van contacten, zit in diverse commissies en houdt het overzicht over de strategie en uitvoering van het beleid voor jonge artsen (in opleiding). We zoeken een uitstekende netwerker die zowel strategisch als uitvoerend sterk in het zadel zit en het bovenal leuk vindt om samen met jonge artsen te werken! 

Wat zijn je werkzaamheden?

  • Je vertegenwoordigt DJS en de LAD bij in- en externe werkgroepen en commissies, ook in Europees verband.
  • Je ontwikkelt en onderhoudt een netwerk met relevante personen en instanties.
  • Je begeleidt en coacht (nieuwe) bestuursleden van DJS.
  • Je draagt op een effectieve en efficiënte manier bij aan de beleidsdoelstellingen van DJS en de LAD.
  • Je bereidt stukken voor het bestuur van DJS en diverse overleggen inhoudelijk en organisatorisch voor en bewaakt de voortgang daarvan (uitvoering van besluiten, aansturing van projecten, communicatie).
  • Je houdt je bezig met het voorbereiden, opstellen en uitwerken van adviezen, notities, rapporten, standpunten en plannen van aanpak in overleg met het bestuur van DJS.
  • Je signaleert relevante maatschappelijke, vakinhoudelijke en politieke ontwikkelingen en vertaalt deze naar beleid en projecten.
  • Je adviseert over de inrichting van interne processen en procedures van DJS.
  • Je voert je werkzaamheden uit in overleg met het bestuur van DJS en de directeur van de LAD.

Wie zoeken wij?

Een enthousiaste, betrokken en zelfstandige collega die initiatief durft te nemen. Je bent flexibel en bereid af en toe ook deel te nemen aan vergaderingen buiten kantooruren in de avonden en weekenden. Je bent communicatief vaardig en hebt ervaring met het schrijven van beleidsdocumenten. Daarnaast ben je resultaatgericht, beschik je over analytische capaciteiten en ben je goed in plannen, organiseren en prioriteren. Je vindt het leuk om in verenigings-/teamverband te werken en schakelt snel en makkelijk tussen diverse onderwerpen. Je hebt een academisch werk- en denkniveau, met relevante aantoonbare ervaring. Voor deze functie is goede kennis van Microsoft Office een must. Kennis van de gezondheidszorg is een pré.

Wat bieden wij?

Een afwisselende baan met een grote mate van zelfstandigheid in een dynamische en professionele maar informele werkomgeving. Wij starten in eerste instantie met een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar met uitzicht op verlenging bij goed functioneren. Daarnaast bieden we een uitstekend pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Het salaris voor deze functie is afhankelijk van niveau en ervaring (min € 5.139 en max € 6.479).

Informatie en sollicitatie

Je kunt informatie over de functie opvragen bij Caroline van den Brekel, directeur van de LAD en Anne Koppelaar (voorzitter DJS), via 088-1344100. Je reactie zien wij graag vóór 15 augustus tegemoet. Je kunt je sollicitatie, met zowel een motivatiebrief als een cv als bijlage, mailen naar hr@lad.nl t.a.v. mw C. van den Brekel. De eerste gespreksronde staat gepland op donderdag 18 augustus (middag). Het tweede gesprek vindt plaats op maandag 22 augustus (avond).

Bemiddeling en acquisitie door derden of zzp’ers wordt niet op prijs gesteld en hier wordt niet op gereageerd.