Tweede Kamerverkiezingen 2021

Woensdag 17 maart 2021 vonden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. Mede door de COVID-19 pandemie en de impact hiervan op de samenleving en het zorgstelsel was de gezondheidszorg een belangrijk onderwerp tijdens de verkiezingen. De Federatie Medisch Specialisten heeft voorafgaand aan de verkiezingsdag onder andere een eigen verkiezingsagenda medisch specialisten opgesteld, een overzicht gemaakt met de plannen voor de zorg en de vragen van medisch specialisten aan de politiek geagendeerd.

Verkiezingsagenda medisch specialisten

De Federatie heeft de verkiezingsagenda van de medisch specialisten, Maak de intrinsieke motivatie van de zorgverleners richtinggevend in het zorgbeleid, namens 23.000 medisch specialisten en 32 wetenschappelijke verenigingen aan de programmacommissies van de politieke partijen gestuurd.

Download de verkiezingsagenda

Plannen voor de zorg

Alle politieke partijen hebben hun verkiezingsprogramma’s voor de Tweede Kamerverkiezingen gepubliceerd. De Federatie heeft op basis hiervan een overzicht gemaakt van hun plannen voor de zorg.

Download het overzicht

Vragen van medisch specialisten aan de politiek

Voorafgaand aan de verkiezingen vroegen we in een peiling aan medisch specialisten wat hun boodschap was aan het kabinet. Bekijk de video's en boodschappen.