(senior) Beleidsadviseur NVDV

De Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie, de wetenschappelijke beroepsvereniging voor dermatologen in Nederland, is op zoek naar een:

(Senior) Beleidsadviseur (m/v)

Zelfstandige en proactieve spin in het web voor 32-40 uur per week

Organisatie

De Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie (NVDV) is de beroepsvereniging voor dermatologen en artsen in opleiding tot dermatoloog. De NVDV zet zich voor haar bijna 900 leden dagelijks in voor de opleiding, nascholing, kwaliteit, wetenschap en praktijk van de dermatologie in Nederland. Zo ondersteunt zij haar leden om de kwaliteit van de dermatologische zorg op hoog niveau te houden.

De NVDV vormt samen met 31 andere beroepsverenigingen voor medisch specialisten de Federatie Medisch Specialisten en is gehuisvest in de Domus Medica te Utrecht.

Het bureau

Het bureau van de NVDV ondersteunt het bestuur, commissies en werkgroepen van de vereniging bij de verschillende taken en activiteiten. Het bureau bestaat uit een enthousiast en zelfstandig team van onder andere administratief medewerkers, beleidsadviseurs en arts-onderzoekers, waarover de verschillende aandachtsgebieden zijn verdeeld. De werksfeer is informeel en er worden regelmatig gezamenlijke activiteiten ondernomen zoals gezamenlijke lunches, een quiz of uitje.

Functie

Als (senior) beleidsadviseur kwaliteit ben je verantwoordelijk voor de kwaliteitsprojecten van de NVDV. Jouw hoofdtaak is het uitvoeren en aansturen van deze projecten en het zien van nieuwe kansen en mogelijkheden. Je rapporteert en adviseert daarnaast de directie en het bestuur op verschillende kwaliteitsonderwerpen die spelen binnen de zorg en je participeert in verschillende overlegstructuren, zowel binnen de Federatie Medisch Specialisten alsook met externe partijen. Tot slot begeleidt je verschillende commissies binnen de NVDV, waaronder de commissie dure geneesmiddelen, commissie praktijkvoering en commissie patiëntenvoorlichting.

Taken en verantwoordelijkheden bij deze functie zijn:

 • Medewerker is verantwoordelijk voor de voortgang van diverse kwaliteitsprojecten, zoals ontwikkeling van leidraden en standpunten
 • Medewerker vertegenwoordigt de NVDV in externe gremia
 • Participatie in Raad Kwaliteit en afstemming met bestuurslid kwaliteit
 • Deelnemen aan de maandelijkse bestuursvergaderingen
 • Geeft leiding aan de Coördinator Richtlijnprojecten
 • Medewerker is verantwoordelijke voor het initiëren van Kwaliteitsprojecten
 • Medewerker kiest i.o.m. de directie de rol die hij/zij per project speelt: uitvoerend, coördinerend, vertegenwoordigend dan wel corresponderend lidmaatschap

Wie zoeken wij

Jij bent een spin in het web en je houdt van een dynamische werkomgeving. Je beschikt over competenties zoals strategisch denkvermogen, ondernemingszin, creativiteit, visie en omgevingsbewustzijn. Je hebt het in je om meerdere perspectieven (bestuurlijk, beleidsmatig en uitvoering) te onderscheiden en daarbinnen standvastig op te treden. Je bent een teamplayer maar kan tegelijkertijd ook heel goed zelfstandig werken. Je werkt geordend en gestructureerd, met oog voor detail. Je hebt incidenteel avondvergaderingen; dat is conform het beleid van de NVDV om werk en privé flexibel vorm te geven.

Verder letten wij op de volgende punten:

 • WO werk- en denkniveau met relevante werkervaring
 • Goede netwerker en verbinder
 • Betrouwbaar en discreet
 • Goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk
 • Affiniteit met Kwaliteitsbeleid en meer in het algemeen de zorg

Wij bieden

Een afwisselende baan in een klein en dynamisch team met enthousiaste collega’s, in een informele werkomgeving. De NVDV is een prettige en moderne werkomgeving, met de mogelijkheid om regelmatig thuis te werken. Daarnaast kent de NVDV een aantrekkelijk pakket van primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Dienstverband en salaris

We starten met een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar voor minimaal 32 uur per week, met uitzicht op een vaste aanstelling bij goed functioneren.
De NVDV volgt de Arbeidsvoorwaardenregeling KNMG maar hanteert een eigen Regeling Salarisvoorwaarden. Tot het salaris behoort ook een eindejaarsuitkering, vakantiegeld en een tegemoetkoming in de ziektekostenverzekering. Het salaris is afhankelijk van de kennis en ervaring met een maximum van €5.883,- (op basis van fulltime dienstverband).

Informatie

Ben je enthousiast geworden? Stuur dan je CV en motivatie naar secretariaat@nvdv.nl met als onderwerp ‘beleidsadviseur Kwaliteit NVDV’. Als je meer informatie wil, neem dan contact op met Eline Kramer (directeur) via 06-52381538 of bezoek www.nvdv.nl voor meer informatie over de vereniging en de organisatie.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.