PROJECTLEIDER UITKOMSTGERICHTE ZORG

Een organisatie in beweging

De Federatie Medisch Specialisten staat voor 22.000 toegewijde dokters in ziekenhuizen en instellingen. Dag in dag uit werken zij aan het leveren van de beste zorg aan de patiënt. We verenigen alle 33 specialismen, ondersteunen bij de uitoefening en ontwikkeling van het vak en spreken met één krachtige stem in politiek en samenleving. Samen gaan we voorop in vernieuwing zodat 17 miljoen Nederlanders kunnen rekenen op de beste zorg ter wereld.
De afdeling beleid van de Federatie bestaat uit een team van zelfstandig werkende professionals die elkaar, het bestuur en de wetenschappelijke verenigingen met raad en daad terzijde staan op de vaak complexe dossiers. Voor het project ‘Uitkomstgerichte zorg’ zijn wij per direct op zoek naar een

Projectleider

(32-40 uur per week)
In het landelijke programma Uitkomstgerichte zorg werkt de Federatie samen met het ministerie van VWS en de koepels van patiëntenorganisaties, verpleegkundigen, ziekenhuizen en zorgverzekeraars aan het inzichtelijk maken van uitkomsten van zorg. Inzicht in uitkomsten is nodig om de patiënt goed te kunnen informeren over welke behandeling het best passend is en voor medisch specialisten om de zorg te kunnen verbeteren.
Jij gaat als projectleider aan de slag om samen met een projectteam en werkgroepen met vertegenwoordigers uit verschillende landelijke organisaties te werken aan de ambitie dat eind 2022 uitkomstinformatie voor 50% van de ziektelast in Nederland inzichtelijk is.

Jouw rol:

 • Als projectleider stuur je het projectteam aan en heb je de overall verantwoordelijkheid voor de coördinatie, planning en verantwoording van het project.
 • Je bewaakt de voortgang en eventuele projectrisico’s en adviseert hierover
 • Je legt de verbinding tussen de verschillende partijen en domeinen die betrokken zijn bij het landelijke programma uitkomstgerichte zorg en coördineert hun deelname en inhoudelijke bijdrage aan dit project.
 • Je bent verantwoordelijk voor de communicatie en afstemming met de wetenschappelijke verenigingen van de Federatie ten behoeve van deelname en inhoudelijke bijdrage aan dit project.
 • Je stemt af met beleidsadviseurs van de Federatie en met projectleiders van andere onderdelen van het programma Uitkomstgerichte zorg.

Enthousiaste professional

Wij zoeken een enthousiaste professional met academisch werk- en denkniveau en een aantal jaren aansluitende werkervaring.
 • Je beschikt over projectmatige/programmatische werkervaring in de medisch specialistische zorg en hebt affiniteit met zorg ICT. Ervaring met soortgelijke projecten strekt tot aanbeveling.
 • Je hebt een goed ontwikkelde organisatiesensitiviteit en kunt meedenken en adviseren op strategisch niveau.
 • Je bent hands-on, proactief en zelfstandig, kan mensen motiveren en draagvlak creëren.
 • Je weet om te gaan met tegengestelde belangen en ziet het als een uitdaging om weerstand te overwinnen.
 • Je schakelt makkelijk tussen verschillende niveaus en belangen en zoekt verbinding.
 • Je weet overzicht te bewaren, hebt een goed analytisch vermogen en weet de koers goed vast te houden.
 • Je kunt goed plannen en organiseren, hebt overwicht en bent betrouwbaar.

De arbeidsvoorwaarden

De Federatie Medisch Specialisten kent een uitstekend pakket van primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering en een tegemoetkoming in de zorgverzekering. Het salaris voor deze functie is afhankelijk van niveau en ervaring.

Informatie en sollicitatie

Informatie over de functie kun je opvragen bij Ingrid Maas, 06 20 17 22 50. Je reactie zien wij graag uiterlijk woensdag 30 september tegemoet. Je kunt je sollicitatie, voorzien van een CV en motivatie, sturen naar vacatures@demedischspecialist.nl t.a.v. Myrthe Akkermans (P&O) met als onderwerp ‘Projectleider Uitkomstgerichte Zorg’.
Van bemiddeling en acquisitie door derden of ZZP-ers wordt geen gebruik gemaakt en hier wordt niet op gereageerd.
Tijdens deze sollicitatieprocedure hanteren we de sollicitatiecode van de NVP.