Directeur NVZA

De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuisapothekers (NVZA) is de wetenschappelijke vereniging voor apothekers werkzaam in het ziekenhuis. Zij vertegenwoordigt en ondersteunt deze apothekers bij hun rol als ondernemende specialistische zorgverleners voor zichtbare, doeltreffende en doelmatige integrale farmaceutisch specialistische patiëntenzorg. 

De NVZA is aangesloten bij de Federatie Medisch Specialisten (Federatie). Zij voert overleg met diverse beroepsorganisaties en overheidsinstanties om op landelijk niveau te komen tot samenwerkingsafspraken bijvoorbeeld met betrekking tot medicatieveiligheid, het uitwisselen van informatie en het bekostigen van geneesmiddelen. Hiernaast ondersteunt de NVZA haar leden door het ontwikkelen en implementeren van richtlijnen en instrumenten.  

Het bestuur van de NVZA bestaat op dit moment uit 7 praktiserende apothekers die werken in verschillende ziekenhuisapotheken, verspreid over het land. Het bestuur, de commissies en de leden van de NVZA worden ondersteund door een verenigingsbureau bestaande uit 6 medewerkers. 

Wij zoeken een doortastende, resultaatgerichte 

Directeur

32-36 uur per week

Een veelzijdig pakket, geen dag is hetzelfde

Als directeur werk je nauw samen met het (dagelijks) bestuur aan het vormgeven en coördineren van strategische, beleidsmatige en verenigingsvraagstukken en vertaal je deze naar de activiteiten voor het verenigingsbureau. Je onderhoudt nauwe contacten met de Federatie, bent de ambassadeur van de NVZA en wordt gezien als het gezicht van de NVZA en de gesprekspartner voor het bestuur en de Federatie. Je stuurt op constructieve wijze het bureau aan, waarbij je de wensen en verwachtingen van het bestuur en bureau met elkaar verbindt. Hierbij adviseer je het bestuur, waarbij je de inbreng en bijdrage van het bureau op overtuigende wijze toelicht. Je hebt inzage in je eigen drijfveren, waardoor het leiden en samenwerken vanuit een visie goed uitgedragen kan worden.

  • De ene dag bespreek je met bestuur hoe het meerjarenplan te realiseren, dit te implementeren in een beleidscyclus en welke prioriteiten hierin aan te brengen. 
  • Ook verbind je partijen, als andere wetenschappelijke verenigingen, het ministerie, politiek en media op actieve wijze, waarbij je het netwerk van de NVZA intensiveert met relevante gespreksparters. 
  • De volgende dag geef je op een coachende manier leiding aan de medewerkers van het verenigingsbureau, waarbij je binnen duidelijke kaders ruimte geeft voor zelfstandigheid en ontwikkeling.
  • Ondertussen zorg je ervoor dat de bestuurs- en ledenvergaderingen worden voorbereid, efficiënt verlopen en dat de afgesproken acties en besluiten worden opgevolgd.
  • Natuurlijk zorg je voor een sterk opererend bureau dat op moderne wijze met leden en stakeholders communiceert en hier de juiste processen en middelen voor inzet. Jij bent immers continue het gezicht van de vereniging. 

Een vakkundige, besluitvaardige teamspeler

De functie van directeur bij de NVZA is niet voor iedereen weggelegd. Deze functie vraagt van jou dat je op een communicatief prettige en duidelijke wijze kunt sparren met bestuur, medewerkers en overige stakeholders. Je schakelt hierbij moeiteloos tussen hoofdlijnen en details, hebt een positief kritisch blik en durft knopen door te hakken. Met jouw analytisch, organiserend en verbindend vermogen krijg je zaken op een natuurlijke wijze voor elkaar. 

Ook worden de onderstaande criteria in de selectie meegenomen:

  • academisch werk- en denkniveau
  • bekend met de gezondheidzorg/farmacie of de competentie om je dit snel eigen te maken
  • leidinggevende ervaring
  • sterk ontwikkeld gevoel voor bestuurlijke en politieke verhoudingen

De arbeidsvoorwaarden

De NVZA volgt de CAO Ziekenhuizen en kent een 36-urige werkweek met een uitstekend pakket van primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Het salaris voor deze functie is afhankelijk van het niveau en ervaring (uitgaande van salarisschaal 70). 

Informatie en sollicitatie 

Je kunt informatie opvragen over de functie bij Monique Machielsen, Manager P&O (Federatie Medisch Specialisten), bereikbaar op 06-31766909. Voor informatie over de De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuisapothekers verwijzen wij je naar www.nvza.nl.

Je reactie zien wij graag uiterlijk 1 juli 2022 tegemoet. Je kunt je cv en motivatie mailen naar vacatures@demedischspecialist.nl o.v.v. ‘Directeur NVZA’.   

Van bemiddeling en acquisitie door derden of ZZP-ers wordt geen gebruik gemaakt en hier wordt niet op gereageerd.