Directeur NVOG

De Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie: Een vereniging in beweging De Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG) is de wetenschappelijke beroepsvereniging voor gynaecologen. Wij zijn een dynamische vereniging met veel actieve en betrokken leden. We lopen voorop in en geven richting aan wetenschappelijke en maatschappelijke ontwikkelingen en willen een prominente rol in de zorg voor vrouwen spelen. In het visiedocument ‘Gynaecoloog 2025‘ hebben we onze visie op de toekomst beschreven.

Wij zoeken een doortastende en resultaatgerichte

Directeur

Minimaal 32 uur per week

Een veelzijdig pakket, geen dag is hetzelfde

Als directeur werk je nauw samen met het NVOG-bestuur aan het vormgeven en coördineren van strategische, beleidsmatige en verenigingsvraagstukken en vertaal je deze naar de activiteiten voor het bureau. Je voert de regie op de verenigingszaken en bedrijfsvoering van het bureau. Je stuurt op constructieve wijze het team aan, coördineert en faciliteert de medewerkers van het bureau. Je bent een inspirerend en motiverend leidinggevende, weet de medewerkers daarbij in hun kracht te zetten. Daarbij verbind je de wensen en verwachtingen van het bestuur en bureau met elkaar en ben je sparringpartner voor beiden. Je adviseert het bestuur waarbij je de inbreng en bijdrage van het bureau op overtuigende wijze toelicht. Je vertegenwoordigt daarnaast de vereniging en onderhoudt nauwe contacten met de Federatie en externe partijen, zoals het ministerie van VWS, andere stakeholders en andere wetenschappelijke verenigingen.

  • De ene dag bespreek je met het bestuur hoe het meerjarenplan te realiseren, dit te implementeren in een beleidscyclus en welke prioriteiten hierin aan te brengen.
  • De volgende dag geef je op een coachende manier leiding aan de medewerkers van het bureau, waarbij je binnen duidelijke kaders ruimte geeft voor zelfstandigheid en ontwikkeling.
  • Ondertussen zorg je ervoor dat de bestuurs- en ledenvergaderingen worden voorbereid, efficiënt verlopen en dat de afgesproken acties en besluiten worden opgevolgd.

Natuurlijk zorg je voor een sterk opererend bureau, vertegenwoordig je de NVOG en communiceer je op moderne wijze met leden en stakeholders en zet je hier de juiste processen en middelen voor in.

Een betrokken en vakkundige teamplayer

Deze functie vraagt van jou dat je op een communicatief prettige en duidelijke wijze kunt samenwerken met bestuur, bureau en stakeholders. Je bent gericht op ontwikkeling en geeft veranderingen op een actieve wijze vorm. Met jouw ruimdenkende en flexibele houding bouw en onderhoud je een gedegen netwerk, waarin je zaken op een natuurlijke wijze voor elkaar krijgt. Je schakelt hierbij moeiteloos tussen hoofdlijnen en details en tussen strategie en operationalisering daarvan, hebt een positief kritische blik, gaat voor resultaat en durft knopen door te hakken.

Daarnaast zorg je ervoor dat de bedrijfsvoering en bijbehorende processen van de vereniging op orde zijn en effectief en efficiënt verlopen. Ook worden de onderstaande criteria in de selectie meegenomen:

  • Academisch werk- en denkniveau;
  • Bekend met de gezondheidzorg of de competentie om dit snel eigen te maken;
  • Leidinggevende ervaring;
  • Sterk ontwikkeld gevoel voor bestuurlijke en politieke verhoudingen;
  • Bedrijfsmatige achtergrond en financiële kennis of affiniteit.

Wat wij doen

De NVOG behartigt de (maatschappelijke) belangen van gynaecologen en ondersteunt hen op het gebied van opleiding, kwaliteit en wetenschap zodat zij in de dagelijkse praktijk optimaal hun werk kunnen doen. Het bestuur van de NVOG bestaat momenteel uit zeven praktiserende gynaecologen die werkzaam zijn in verschillende ziekenhuizen, verspreid over het land. Het NVOG-bestuur en de pijler-/koepelbesturen worden ondersteund door het verenigingsbureau bestaande uit 10 medewerkers. Samen zetten wij ons in voor onze circa 1500 leden. Ons kantoor is gevestigd in de Domus Medica in Utrecht. De NVOG vormt samen met 31 andere beroepsverenigingen de Federatie Medisch Specialisten. De Federatie vertegenwoordigt 23.000 toegewijde medisch specialisten in ziekenhuizen en instellingen. Samen spreken we met één krachtige stem in politiek en samenleving en gaan we voorop in vernieuwing zodat iedereen in Nederland kan rekenen op de beste zorg.

Wat wij bieden

Naast het veelzijdige pakket en de dynamische omgeving bieden wij een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Meer informatie?

Je kunt informatie over de functie opvragen bij Christianne de Groot, voorzitter NVOG-bestuur, (cj.degroot@amsterdamumc.nl, 06 54 20 45 19), Jolise Martens, penningmeester NVOG-bestuur, (martensjolise@gmail.com, 06 11 64 62 25) of bij Wilma Hanskamp, Bureaumanager a.i. (wilmahanskamp@nvog.nl, 06 57 57 38 73).

Sollicitaties zien wij graag uiterlijk 1 maart 2023 tegemoet. Je kunt je motivatiebrief en cv mailen via het NVOG-bureau: bestuurssecretariaat@nvog.nl. Voor meer informatie over de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie verwijzen wij naar www.nvog.nl.

Van bemiddeling en acquisitie door derden of zzp-ers wordt geen gebruik gemaakt en hier wordt niet op gereageerd.