Communicatieadviseur NVK

Wil jij als communicatieadviseur bijdragen aan de zorg voor kinderen en jongeren? Heb je een duidelijke visie op belangenbehartiging en de rol van communicatie daarin? Ben je op communicatiegebied van alle markten thuis en steek je graag de handen uit de mouwen? Dan zijn wij op zoek naar jou als onze nieuwe, enthousiaste en ervaren:

Communicatieadviseur

(32-40 uur per week)

Wij zijn de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK), de wetenschappelijke beroepsvereniging van kinderartsen en kinderartsen in opleiding. We behartigen de belangen van kinderartsen en komen op voor de gezondheid van kinderen, omdat alle kinderen in Nederland recht hebben op optimale kwaliteit van kindergeneeskundige zorg. De NVK is een dynamische vereniging met actieve en geëngageerde leden, een gedreven bestuur en een bureau met 13 enthousiaste medewerkers. De vereniging is aangesloten bij de Federatie Medisch Specialisten (Federatie).

Als Communicatieadviseur zorg je - in samenwerking met je collega’s en het bestuur - voor een duidelijke positionering en profilering van de NVK. Onder meer door:

 • het doorontwikkelen van het communicatiebeleid
 • het geven van communicatieadvies over diverse onderwerpen en het participeren in diverse projecten
 • het ondersteunen van de voorzitter en de public affairs-adviseurs van de Federatie op het gebied van pers en lobby
 • het verzorgen van nieuwsberichten en de wekelijkse nieuwsmail
 • het monitoren van online (social) media
 • het optimaliseren van onze dienstverlening aan de leden via de website

Daarnaast ben je mede verantwoordelijk voor de coördinatie en eindredactie van het ledenmagazine Kinderarts & Samenleving, dat drie keer per jaar verschijnt.

Wie zoeken wij

Je hebt een opleiding op HBO- of WO-niveau op het gebied van communicatie of journalistiek. Daarnaast heb je relevante redactionele en journalistieke werkervaring en een duidelijke visie op communicatie en ledenbinding. Je bent een Communicatieadviseur die actuele kennis heeft van de inzet van online en social media. Daarnaast herken je jezelf in de volgende kwaliteiten:

 • je hebt een vlotte pen en schrijft graag boeiende en overtuigende teksten
 • je weet feilloos te herkennen welk nieuws relevant is voor de kindergeneeskunde of bent in staat je die vaardigheid snel eigen te maken
 • je voelt politieke en bestuurlijke verhoudingen goed aan
 • je hebt er plezier in de leden van de NVK zo goed mogelijk van dienst te zijn
 • je begrijpt dat communicatiewerk in het algemeen en de agenda’s van medisch specialisten in het bijzonder zich nou eenmaal niet altijd aan jouw werktijden houden, voor jou is het geen probleem hier flexibel mee om te gaan

Wat bieden wij

Werken bij de NVK betekent werken in een dynamische omgeving met bevlogen professionals. Je werk doet ertoe: je werkt niet voor niets in een maatschappelijk betrokken organisatie die met regelmaat in Den Haag en in de media van zich laat horen. De vacature betreft een dienstverband voor een jaar met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. We bieden hierbij een marktconform salaris en prima secundaire arbeidsvoorwaarden die passen bij je opleiding en werkervaring. Denk bijvoorbeeld aan 8,33% vakantiegeld, een tegemoetkoming in de ziektekosten, thuiswerkvoorzieningen en een eindejaarsuitkering van 3%.

Informatie en sollicitatie

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Dan horen we graag van je! Stuur je curriculum vitae samen met een motivatiebrief zo snel mogelijk, maar uiterlijk 15 mei 2022 naar vacatures@demedischspecialist.nl. Voor meer informatie over de functie kun je terecht bij Dianne Paarhuis, directeur NVK (paarhuis@nvk.nl). Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Sharon Zandvliet, P&O-adviseur (s.zandvliet@demedischspecialist.nl). Voor meer informatie over de NVK verwijzen we je graag door naar www.nvk.nl

Van bemiddeling en acquisitie door derden of zzp-ers wordt geen gebruik gemaakt en hier wordt niet op gereageerd.