Leergang medisch management in het ziekenhuis

09:00 - 17:00

REGIO ROTTERDAM

Het vervullen van de rol van medisch manager of vakgroepvoorzitter is een vak apart, naast het zijn van medisch specialist. Dit 'tweede vak' vraagt om algemene managementvaardigheden en inzicht in de complexe ziekenhuisorganisatie en bestuurlijke en beleidsprocessen. Daarbij is ook kennis van financiële sturing, HR-management en patiëntenlogistiek van groot belang.

Om medisch managers en vakgroepvoorzitters te ondersteunen bij het ontwikkelen en verbeteren van de benodigde kennis en vaardigheden biedt De Academie voor medisch specialisten een leergang aan. Deze leergang Medisch management in het ziekenhuis is ABAN geaccrediteerd en beslaat negen lesdagen, gespreid over een aantal maanden.

Data en inschrijven

In de regio Rotterdam start de leergang op 13 april 2022, de laatste lesdag is op 30 november.

Meer informatie en inschrijven

De Academie is het opleidingsinstituut voor medisch specialisten van de Federatie, de VvAA en de Erasmus School of Health Policy & Management. De verbondenheid met deze drie partners zorgt ervoor dat de trainers van De Academie zeer bekend zijn met het werkveld, de bijbehorende taal spreken én altijd op de hoogte zijn van actuele ontwikkelingen in de medisch specialistische zorg.